Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΑΥΤΙΣΜΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ



φωτο gianpal333

Οι μόδιστροι της υψηλής ραπτικής διαταραχών του φάσματος έραψαν ένα «νέο» μοντελάκι διπλής όψεως. Το αποκαλούν αυτισμό «υψηλής λειτουργικότητας» και το φορούν σε κάθε παιδάκι που δείχνει να είναι αμίλητο και να μην απαντάει στα ερωτηματολόγιά τους. Αν το παιδάκι κρύβεται σε μια παλινδρόμηση, για να σωθεί από το σφάλμα του Άλλου που έρχεται κατακλυσμιαία πάνω του, και πιπιλάει το δάχτυλό του, είναι σίγουρα αυτιστικό! Σε μια ευθεία γραμμή κόβονται τμήματα και στάδια εξελικτικής δαρβινικής αναβίωσης. Όταν πιπιλάς τον αντίχειρα και δεν είσαι μωράκι αλλά πας στο δημοτικό, είναι ανεπίτρεπτο! Είσαι διαταραγμένο αυτιστικό αντικείμενο μιας εφαρμοσμένης παρανοϊκής επιστήμης και πρέπει να ανακτήσεις την λειτουργικότητά σου. Σου λένε ότι κολυμπάς μες την ψύχωση. Όταν όμως πιπιλάς τον αντίχειρα του γκόμενου είσαι μια χαρά υστερική και ξέρεις από φαλλικά σημαίνοντα… Κολυμπάς μες την νεύρωση.

Αν το παιδάκι κοιτάει με απλανές βλέμμα δεν αναρωτιούνται καν «γιατί». Ποια σαγηνευτική σκηνή βλέπει που το αιχμαλωτίζει και δεν αποστρέφει το βλέμμα του; Ποιος το σαγηνεύει; Ποιος παραβιάζει το σωματικό του όριο και του προκαλεί πόνο που δεν μπορεί να απορροφήσει και βγαίνει σε αυτό το ακύμαντο απλανές βλέμμα; Τα ερωτήματα πέφτουν σε μια χαζοχαρούμενη απάρνηση και εξαφανίζονται. Είναι πεπεισμένοι ότι είναι σίγουρα αυτιστικό!  Για να εξαπλωθεί πιο πολύ ο «ιός του αυτισμού» τον διοχετεύουν σε σίριαλ στην τηλεόραση. Που θα πάει… θα κολλήσει το βλέμμα στο γνωστό «το’χει και το δικό μου παιδί!» και η φάμπρικα των διαγνωστικών εργαλείων μαζικής κοπής θα εμπλουτίσει τις στατιστικές της με πολλαπλάσια νούμερα. Έτσι καταχωρείται η διαταραχή σε φακέλους και στιγματίζουν το μέτωπο του παιδιού με το σημάδι ενός τρελού Κάιν που θα το κουβαλάει σε όλη του τη ζωή.

Η διείσδυση του «αυτιστικού ιού» στο σώμα και στον λόγο των παιδιών γίνεται πρώτα από τα μάτια, μετά από τα αυτιά και καταλήγει στο μισάνοιχτο στόμα που τρέμει να αρθρώσει έστω και μια λέξη, μια που δεν το αναγνωρίζουν ως άνθρωπο, υποκείμενο του λόγου και της επιθυμίας του.

 Όλοι χωράνε στα κουτάκια και στα διαγράμματα αρκεί να πουν: «Το έχω κι εγώ!»

-Έχει αυπνίες!

-Σοβαρά; Βλέπει επαναληπτικά και το ίδιο σίριαλ; Πωπω… τι μου λες τώρα;

-Βάζει και τα χέρια του στους κροτάφους και τους σφίγγει!

-Μήπως δεν θέλει να σας ακούει;

-Καλά είσαι τελείως άσχετη. Αφού το λέει και στο σίριαλ, ακούει εκκωφαντικούς θορύβους…

-Έχεις δίκιο! Δεν μπορώ να βρω ελαφρυντικά. Είναι σίγουρα αυτιστικό!

Το ακουστικό κλείνει και ο λήθαργος της βλακείας αποκοιμίζει την ασυνείδητη ενοχή που πάει να σκάσει μύτη…