Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΤΑΞΗ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

foto gianpal333

«Θα σε καθαρίσω ακόμα κι αν κρυφτείς στου βοδιού το κέρατο..» Ποιος καθαρίζει ποιον; Αυτό ψέλλισε στη σκόνη που της μπήκε απρόσμενα στο δεξί της μάτι. Το σκουπιδάκι της σκόνης είχε σταθεί εκεί που δεν ήταν ορατό και στιγμάτιζε κάθε εικόνα που έβλεπε. Της έκανε θαμπούς λεκέδες και τίποτα πια δεν ήταν ορατό με καθαρότητα και διαφάνεια.
Ο Φρόυντ ασχολείται με την Ντόρα που βγάζει περίεργα συμ-πτώματα χωρίς να υπάρχει ιατρικό υπόβαθρο και όχι με τη μαμά της που καθαρίζει την βρομιά όπου κι αν την βρει στο «σπίτι-σώμα» της ή στην θηλυκότητα της Ντόρας που θέλει επειγόντως καθάρισμα.. Το σεξουαλικό τραύμα στην μια γενιά μεταμφιέζεται σε κρυφό σφάλμα και γίνεται σύμπτωμα στην επόμενη, την μεθεπόμενη και πάει λέγοντας.. Η Ντόρα είναι τυχερή που δεν ακρωτηριάστηκε στις σύγχρονες ψυχοθεραπευτικές μεθόδους που τεμαχίζουν περιοχές του σώματος και τις ονομάζουν «διαταραχές». Απο διαταραχή σε διαταραχή η ιερή βίβλος των ιπτάμενων οργάνων του σώματος φιγουράρει σαν επιστημονική γνώση και καλεί στρατιές μαθητευόμενων μάγων για να επενδύσουν σε τέτοιου είδους κλινική εκπαίδευση. Άν φοβάστε έχετε διαταραχή φοβίας, άν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε έχετε διαταραχή ύπνου, άν δεν μπορείτε να πηδήξετε έχετε..
Ό,τι πάει να αρθρωθεί και του κόβουν τη γλώσσα πάνω στην εκφορά του με νέας κοπής ασθένειες επαναλαμβάνεται και στοιχειώνει το σώμα που το υφίσταται παθητικά. Θα σας δώσω μια σκηνή απο το μέλλον που συνέβη ήδη στο παρελθόν για να δείτε το ίδιο αλλιώς..
«Πώς με βρήκατε
«Απο τον αριθμό στον αριστερό σας πήχη. Μας παρέχει λεπτομερέστατες πληροφορίες για το άτομό σας»
Στρέφει έντρομη το βλέμμα της στο σημείο που της υπέδειξε και βλέπει τα μαύρα γράμματα που έχουν εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα της και αμαυρώνουν τη λευκή επιδερμίδα της. Βλέπει το νούμερο που δεν είναι αυτή και όμως αυτός ο αριθμός είναι το όνομά της. Μια βρομιά ανεξίτηλη στο δέρμα της.
«Νερό..λίγο νερό..»
«Απαγορεύεται το νερό, ό,τι ήπιατε, ήπιατε, τώρα δουλειά! Μη μας αναγκάσετε να σας εξοντώσουμε στη δουλειά! Να είστε γρήγορη και αποτελεσματική. Η εταιρεία μας εκτιμά ιδιαιτέρως το παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό και την αξία χρήσης του. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο!»
«Δεν καταλαβαίνω τίποτα!»
«Αργά το σκεφτήκατε..»
Πράγματι, δεν είχε μάθει να σκέφτεται, ν'αμφιβάλλει, ποτέ.. Το μόνο που ήξερε ήταν οι μάρκες των καθαριστικών και πώς καθαρίζουν. Τώρα, όμως, πώς θα την «έβγαζε καθαρή»;