Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΧΡΕΗ-ΘΗΛΙΕΣ


                                                  Photo by gianpal333
Τώρα που είπα «θηλιές» θυμήθηκα τα φίδια του αγρού που στραγγαλίζουν το θύμα τους με βλακώδη συμπεράσματα γιατί είναι μισογεννημένα. Σέρνουν τον ομφάλιο λώρο σαν αλυσίδα στην ουρά τους. Σέρνονται με την κοιλιά και ζούν τον θάνατό τους στη χώρα της «μεταβίβασης της εργασίας». Να πως φέρονται οι σύγχρονοι σκλάβοι στους αγρούς των στρατοπέδων εργασίας:
-Συνάδελφοι! Αντί να βγει απο την πίσω πόρτα, όπως λέει ο σχολικός μας Νόμος, βγήκε απο την μπροστινή πόρτα. Μάλιστα την έσπρωξε ελαφρώς και πέρασε έξω απο το στρατόπεδο, συγνώμη, ήθελα να πω έξω απο το προαύλιο του σχολείου. Τι ποινή θα του επιβάλλουμε; Εμπρός, σας ακούω!
-Σταθείτε! Ποιο είναι το σωστό; Γιατί να μην βγαίνει πότε απο την μπροστινή πόρτα και πότε απο την πίσω;
-Συμφωνώ! Γιατί να μην βγαίνει όταν τον βλέπουμε και να μπαίνει όταν δεν τον βλέπουμε;
-Σταθείτε! Τι είναι αυτά που λέτε; Το σωστό είναι να υποθέσουμε ότι υπάρχουν δύο νόμιμες είσοδοι.
-Όχι, όχι! Η μια είναι η είσοδος και η άλλη είναι η έξοδος. Θα εισέρχεται απο την έξοδο και θα βγαίνει απο την είσοδο!
-Όχι,όχι! Θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Καλύτερα τις μισές μέρες της εβδομάδας να βγαίνει απο την μπροστινή είσοδο και τις υπόλοιπες μέρες να μπαίνει απο την πίσω έξοδο.
-Αδύνατον! Καλύτερα να τοποθετήσουμε απο ένα επιστάτη σε κάθε είσοδο και να απαγορεύσουμε κάθε έξοδο!
-Μα τότε πως θα νομιμοποιηθεί η μπροστινή είσοδος συνάδελφε;
Το βρήκα! Η είσοδος θα γίνεται έξοδος ή το αντίστροφο όταν θα μας στέλνουν σχετικές εγκυκλίους απο το Υπουργείο. Απλούστατον! Θα είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι και θα τηρούμε και ό,τι μας λένε οι «απο πάνω».
-Εσείς τι λέτε συναδέλφισσα;
-Μήπως παίζω σε θεατρικό του Ιονέσκο;
-Χρονοτριβείτε!!
-Εσείς τι λέτε κυρία Κ.,;
-Εγώ θα υποταχτώ στον Νόμο. Άν μου ζητήσουν να πάρω πίπες ως διατεταγμένη υπηρεσία, εν ώρα υπηρεσίας, να ξέρεις ότι θα το κάνω συνάδελφε! Άλλωστε είμαι δημόσιος υπάλληλος άρα κάνω ό,τι μου πει ο ανώτερος ιεραρχικά.
  • Ζήτω ο Κομφουκιανισμός εν Ελλάδι!
  • Ησυχία! Η απόφαση ελήφθη. Πρώτα μια δόση επίπληξης. Άν ο ασθενής δεν αντιδράσει χορηγούμε αποβολή. Κι αν ακόμη επιμένει να βγαίνει απο την μπροστινή είσοδο τότε ένα ηλεκτροσόκ αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος θα ήταν ό,τι πρέπει! Έτσι μόνο θα γίνει ο άσωτος υιός ένας υιός καθωσπρέπει!
  • Απόσπασμα απο το ανέκδοτο βιβλίο  " Κόκκινα παπούτσ(ι)α,
    Άγαλμα-Μανιτάρι,το κρυφό σφάλμα του Lacan & του Freud"