Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΧΩΡΙΣ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ



 photo by gianpal333 

Μια παντοδύναμη Μήτρα-Εταιρεία μαστιγώνει την αδυναμία των σκλάβων με τους χρωματιστούς γραβατοδείκτες. Με υπερ-δράσεις επωφελείται την υπεραξία σου. Δεν έχεις πια χρόνο να σκεφθείς ότι υπάρχεις. Ο χρόνος και το χρήμα παίζουν με ανταλλακτικές αξίες. Είναι περιττώματα…Ο περιττός ελεύθερος χρόνος σου είναι και αυτός μια φευγαλέα παρένθεση στον κύκλο της παραγωγής. Τον εξοικονομείς για να τον πουλήσεις ακριβά στην οθόνη σου και να τον αγοράσεις «φτηνά» στην τουαλέτα. Με μια εξαναγκαστική επιλογή και μια θυσιούλα καθάρισες και φέτος.
Νομίζεις…
Η σύγχρονη  Διεύθυνση του Παρατηρητηρίου φοράει μαύρα γυαλιά πατροδιαστροφικής μάρκας. Έχει μητρική πρόσοψη, αρχίδια και φάτσα ιέρειας με ασκητικό αποστεωμένο πρόσωπο. Σε δικάζει αναδρομικά από τότε που ήσουν έφηβος. Η δίκη θα πιάσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον μπαμπά σου και τα κόκκινα δάνεια ως προς την μαμά σου. Το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής δεν βγαίνει όσο κι αν ξεσκιστείς στην δουλειά ή στο διάβασμα. Το χρέος είναι ηθικό. Ούτε κουρεύεται, ούτε διαγράφεται.
-Που είσαστε;
-Διατάξτε!
-Όταν πήγατε στην τουαλέτα λειτουργούσε το καζανάκι;
 Το μέτωπό σου συμπιέζεται να θυμηθεί. Νιώθεις τρομερά ένοχος για κάτι που αγνοείς. Όσο το αγνοείς άλλο τόσο το Υπερεγώ προστάζει νέα επίθεση ενοχών.
-Το δοκίμασα και…
-Είπατε, το δοκιμάσαμε;
-Όχι βέβαια! Το φερμουάρ φταίει…
-Μην επικαλείστε ελαφρυντικά! Εδώ υπάρχουν ωχρές κηλίδες στη λεκάνη!
-Μήπως δεν μπορούσε να αφοδεύσει;
-Μα τι λέτε συνάδελφε; Σιγά να μην του βάλουμε και κλασσική μουσική!
-Τότε να χέζει καλύτερα!
 Ενώ η δίκη σου συνεχίζεται γιατί τα έχεις κάνει σκατά, τρέμει η κάτω γνάθος σου και σφίγγεσαι για να μην αφοδεύσεις άλλο ένα «Διατάξτε!»