Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΥΣΤΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ



  

photo by gianpal333

Η θηλυκή υστερία αλλάζει μάσκες σαν τα φορέματα της κούκλας. Μόνο που κάθε μια από αυτές είναι και από μια αληθινή της όψη. Αν τις συρράψει σε μια πλευρά της προκύπτει μια εκθαμβωτική πολυχρωμία τσιγγάνικης φούστας. Αν τις βγάλει όλες τότε το απογυμνωμένο κορμί συμπυκνώνει ένα μυστικό αόρατο στα μάτια. Μην βιαστείς να υποθέσεις ότι πίσω από όλες τις μάσκες δεν υπάρχει τίποτα από εσένα. Απλά αντί να αναστηθείς κοντοζυγώνεις στην πυρά. Ο βωμός στήνεται στο διπλό κρεβατάκι σου.
 Από το ταβάνι της κρεβατοκάμαρας δεν σε βλέπει ένα φανταστικό μάτι σε ερωτικές στάσεις όπως διαλαλούν οι τελάληδες των μεταφροϋδικών συνταγών. Δεν κοιμάσαι σε ένα διπλό στρώμα αγκαλιά με όλους τους συγγενείς σου. Ξεχνούν οι θεράποντες ότι το μάτι δεν είναι το βλέμμα. Το πανοπτικό  μάτι  ίπταται μαζί με την κλειδαρότρυπα  που  σε «παίρνει μάτι» όταν ελέγχει θεραπευτικά τα προσεχώς.
-Πρέπει να τον χωρίσετε!
-Μα δεν μπορώ…
-Σας έχει φάει τη ζωή!
-Το ξέρω…
-Χωρίστε τον λοιπόν!
-Μα δεν μπορώ…
-Μα εσείς δεν τρώγεστε με τίποτα!...
Τρώγεται με τα ρούχα της. Προσπαθεί να φορέσει το γοβάκι της και να πάει στην εκκλησία. Όμως το γοβάκι την φοράει αντί να το φοράει. Είναι ολοκαίνουργιο, πασχαλινό, με αρνίσιο μυρωδάτο δέρμα και ανοιχτόχρωμη σόλα. Κολλάει  στη  φτέρνα. Πρέπει να προλάβει να αναστηθεί μια που είναι ήδη νεκρή. Να μην χάσει την αναστάσιμη ακολουθία και την μαγειρίτσα αλλά αυτό το άτιμο κολλάει.
-Σπρώξε μωρό μου! Σπρώξε δυνατά να μπει.
Η φωνή του ήπια και δυνατή την παροτρύνει.
-Πιο δυνατά!