Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΣΚΛΑΒΙΑ ΧΩΡΙΣ MASTER




photo by gianpal333
                                                      

Ο master εξαφανίσθηκε. Ο σκλάβος τον καταβρόχθισε και έγινε ο master του εαυτού του.  Αλυσοδεμένος στο βάθρο του, ως Θεός, παραμένει πιο σκλάβος από σκλάβο. Πιο δουλοπρεπής από δούλο. Είναι μια χειραφετημένη σκλαβιά. Διαχειρίζεσαι τα αποθέματά σου όπως-όπως, σε σάρκα και οστά, για να επιβιώσεις λίγο παραπάνω στην αγορά εργασίας ως προϊόν της. Όλη αυτή η νέκρα φέρνει μια απίστευτη βαρεμάρα. Αν την βάλεις να κοιτάει ανάσκελα το νταβάνι, με το στόμα γεμάτο αγχολυτικά, η βαρεμάρα θα μεταλλαχθεί σε μόνιμη ανία. Η ανία με την σειρά της, επειδή είναι ένα μη διασπώμενο υπόλοιπο, θα μεταλλαχθεί σε άνοια.

-Τσάμπα μαστούρα;       

-Δεν νομίζω!

Απλώς θα είσαι ένα προστατευόμενο είδος προς εξαφάνιση. Θα σε διατηρούν με βαμβάκια από χλωροφόρμιο στο κλουβάκι σου. Με φροντίδα και πρόληψη. Θα είσαι ένα ακόμη φετίχ, ένα ακόμη ντεκόρ, ένα ακόμη σπάνιο αντικείμενο ή ένα ακόμη λείψανο σε χρυσή θήκη. Θα ντύνεσαι ονόματα για να υποκριθείς τον εαυτό σου στην ετερότητά του, αλλά θα σε προδίδει ένα αμήχανο χαμόγελο σε τρεμάμενα χείλη.

Η Ήρα  ζητάει να βαφτίσουν την κούκλα της με νέα ονόματα. Απαριθμεί κάπου εννιά ονόματα με καμάρι. Κάποια στιγμή μου λέει : «Θα σου πω ένα μυστικό αλλά προσοχή μην το μάθουν τα αγόρια…Αυτή δεν είναι η αληθινή Barbie είναι η ξαδέρφη της…». Ούτε η Ήρα είναι η αληθινή Ήρα. Την βάφτισαν έτσι για να κρύψουν την αλβανική της ταυτότητα. Όλα τα αξεσουάρ της κούκλας είναι ψεύτικα. Καμιά φορά πέφτουν και οι ράντες της κούκλας και φαίνεται το βυζί της.

-Δεν πειράζει, λέει η Ήρα.

Μόνο που κάποια στιγμή σηκώνεται το φουστάνι της και φαίνεται  το βρακί της.
-Αυτό πειράζει!  λέει η Ήρα.