Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΣΑΔΟ-ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ "ΔΟΜΕΣ"


Η γνωστή άποψη ότι ο μαζοχιστής χρειάζεται τον σαδιστή του και το αντίστροφο είναι πολύ διάτρητη και μπάζει νερά ψυχαναλυτικά. Ακολουθώντας την οπτική του Deleuze που λέει ότι «από το σώμα στο έργο τέχνης, από το έργο τέχνης στις Ιδέες υπάρχει πάντα μια στιγμή εξύψωσης που επιτυγχάνεται με το μαστίγωμα» θα ανιχνεύσουμε γιατί ο μαζοχιστής να ζητάει την τιμωρία, να την προκαλεί, να διαστρέφει τον άλλο σε δεσποτικό αφέντη και να κρύβεται σε συμφωνίες και συμβόλαια με τον διάολο.

Η σαδιστική εξουσία με μορφή γυναίκας  βαραίνει σαν ογκώδης εκκλησία με κίονες στραβοχυμένους πάνω της. Μπράτσα, κοιλιά, πόδια, τετράγωνες πλάτες στηρίζουν ένα στρογγυλό κεφάλι σαν θόλο που κάθε τόσο γέρνει αριστερά ή δεξιά για να σπρώξει τη γλώσσα της να φτύσει θύελλες οργής στον μαζοχιστή ακόλουθο που την κοιτάει και αλληθωρίζει.

«Τι με κοιτάς ρε;!»

Ο δουλικός ακόλουθος σκύβει το κεφάλι.

«Πήγες σούπερ μάρκετ σήμερα; Μίλα! Γιατί δεν με κοιτάς ρε;!»

Ο δουλικός ακόλουθος την κοιτάει δειλά στραβώνοντας το κεφάλι και ρίχνοντας κλεφτά κάποια ματιά.

«Πήγα…πήγα…πήρα γάλα, μέλι…»

«Με γάλα και μέλι ρε θα με ταίσεις; Μίλα!»

Ο δουλικός ακόλουθος καταπίνει το σάλιο του και σκύβει κι άλλο το κεφάλι.

«Καθάρισες ρε;!»

«Τι να καθαρίσω…λίγα τετραγωνικά είναι το σπίτι μας και…», δεν πρόλαβε να σταυρώσει δεύτερη κουβέντα,

«Το μυαλό σου ρε είναι λίγα τετραγωνικά που θα πεις για το σπίτι μου!».

Τα τασάκια αναποδογύρισαν, η πίτσα με το κουτί της πετάχτηκε σαν αστραπόβροντο στο γυάλινο τραπεζάκι από το χέρι της σαδιστικής εξουσίας και ο δουλικός ακόλουθος  βρέθηκε με τα τέσσερα να ικετεύει για ανακωχή στα πλαϊνά της πολυθρόνας.

Σας περιέγραψα    μια καθημερινή     στιγμή που    κάτι σας θυμίζει.   Μόνο που  στο  τέλος  μένει  η  απογοήτευση  παρά      τις μεταμφιέσεις,       τους αναδιπλασιασμούς,  τα «πρέπει»       και τις ενοχές που ενδυναμώνουν     τα «πρέπει» της θυσίας.     Στο   τέλος   μένει   η   παγερή εικόνα μιας     ψυχρής και αυστηρής υπερεγωτικής μορφής που μαστιγώνει    και   
photo gianpal333
αυτομαστιγώνεται. «Κάνε αυτό!»,     «κάνε το άλλο!», «φόρα αυτό!» κ,λπ.     Η   παράθεση εντολών είναι τόσο χυδαία όσο στις τσόντες.     Σε    μαθαίνουν    να
   βασανίζεσαι    από μικρό παιδί με τον τρόπο που σε βασάνισαν.
ΝΕΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΣΩΤΗ ΓΡΙΒΑ (πληροφορίες για την έναρξη του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί αρχές Σεπτεμβρίου στο Psychiama.)